BİLGİDAĞI ANAOKULU

OKULUMUZ

Özel Bilgidağı Anaokulu Ataşehir, kurucu sayın Mehmet Civelek’ in başvurusu üzerine, 26.05.2005 tarih ,10581 sayılı ruhsatname ile, 2005-2006 öğretim yılında faaliyete başlamıştır.

Bina güvenliğinden sorumlu elemanlarımız, aşçımız, temizlik elemanlarımız ve idari ekibimiz, eğitim dışındaki personelimizi oluşturmaktadır.

36-72 aylık çocukların kayıtları çalışma takviminde belirtilen sürede yapılır. Kontenjanın dolmaması halinde yıl içinde de kayıt alınmaya devam edilir.

Kayıt kabul sonrasında;

*Başvuru formu,

*Nüfus cüzdan örneği,

*İkametgah,

*5 adet fotoğraf,

*Aşı kartı fotokopisi,

*İnceleme ve acil durum başvuru formunun doldurulmasını talep etmekteyiz.

Okula başlayan çocuklar “Anaokulu Künye Defteri” ne kayıt edilir.

Eğitim aidatları aylık ve peşin olarak alınır, faturaları kesilir.

Mesai saatlerimiz 09:00-17:15 olup, 07:30’ dan itibaren çocukları kabul etmekteyiz.

(Vakit Çizelgesi)

Öğretmenlerimiz, dönüşümlü olarak nöbet tutarlar. Nöbetçi öğretmenin görevi, son çocuk okuldan ayrıldıktan sonra biter.

Öğretmenler Kurulu, eğitim yılı başında ve ikinci dönem başında okul müdürü başkanlığında toplanır. Alınan kararlar, karar defterine yazılır.

M.E.B. programı çerçevesinde hazırlanmış olan yıllık ve aylık program kullanılmaktadır.

Kahvaltıdan sonra başlayan ve günlük plan doğrultusunda yapılan aktiviteler öğlen yemeğinden sonra da devam eder.

Okul Müdürü sınıfları dolaşarak, günlük planları inceler, imzalar ve aktiviteleri gözlemler.

Yapılan aktiviteler aylık bülten olarak hazırlanır ve velilere gönderilir.

Yemek listesi, İngilizce ders programı, aylık olarak hazırlanır ve aylık bültenle birlikte velilere gönderilir. Yemek listesi hazırlanırken besleyici, doyurucu olmasına ve karbonhidrat, protein, vitamin dengesine dikkat edilir. Günlük yemek örnekleri 24 saat saklanır.

Bulaşıcı hastalık geçiren çocuklar doktor raporu ile okula başlayabilirler.

Çocukların gözlem dosyaları işlenir, Kasım ve Nisan aylarında gelişim raporları hazırlanarak ailelere gönderilir.

I. ve II. Dönem sonunda çocuklara karne verilir.

Her dönemin ilk ayında veli toplantısı yapılır.

Alınacak ücretler her yıl Mayıs ayı içerisinde tespit edilerek Milli Eğitim Müdürlüğüne bildirilir.

Bilgidağı Anaokulları Ataşehir